Kabak tatlısı kış aylarının vazgeçilmezidir.Hele bir de kaymaklı olursa daha da cezbedici olur ama malesef biz bu güzel lezzetten uzak durmak zorundayız.
Kaymaksız da olsa bol cevizle zevkle yiyebiliriz.
Kabak tatlısı bilinen bir tariftir.Ancak hiç denememiş olanlar için yardımcı olabilir vereceğim tarif.
Yaptığımız herşeyde olduğu gibi bunda da öncelikle doğru kabağı seçebilmeliyiz.Alacağımız kabak çok koyu renkli ve sert olmalı.Pazar yerinde koyu renk görünmesi için kırmızı renkli çadır kullanıyorlar; sakın aldanmayın.
Sertliğini anlamak içinse kabağın turuncu kısmına tırnağınızı batırn.Kabuğunu temizletebiliyorsanız işiniz kolaylaşır.Yine de pratik soysoylarla kalan sert kısımlarını temizlemelisiniz .İstediğiniz büyüklükte doğrayıp yıkadıktan sonra geniş bir tencereye yerleştirin ki daha kolay ve dengeli pişsin.(Yani pişerken karıştıramayacağınız için altı yumuşayıp dağılırken üstü sert kalmasın)
Üzerini kaplayacak kadar toz şeker döküyoruz.
Ve akşamda hazırlarsanız sabah kalktığınızda pişirilmeye hazır duruma gelmiş olur.
Ama gündüz yapacaksanız genelde 4-5 saat bekletmelisiniz.Kabağına göre bu süre farklı olabiliyor.Eğer suyunu salmışsa ve şeker epeyce erimişse ocağa alabilirsiniz.Ben tencerenin kapağı kapalı olarak (Taşmamasına dikkat ederek) önce hızlı eteşte, kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.Pişince bir fırın kabına alarak fırınlıyorum.
Sonra da bol cevizle servis yapıyorum.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder