Geçen akşam "İftara ne yapsam?" diye düşünürken buzdolabını gözden geçirdim.Bir tane patlıcan ve önceki akşamdan da bir miktar tavuksuyu ile haşlanmış tavuk kaldığını gördüm."Bunları değerlendirmek gerek ki ziyan olmasınlar" diyerek bulgur pilavı yapmaya karar verdim.Malum artık pirinç pilavından mümkün olduğunca uzak duruyoruz.
Patlıcanı soyup minik minik doğradım ve tuzlu suya koydum.
Bir adet orta boy soğanı soyup küçük küçük (yemeklik) doğradım.
Bulguru (İki su bardağı kadar) yıkayıp süzülmeye bıraktım.
Suya koyduğum patlıcanları sıkarak aldım ve zeytinyağında (Ben başka bir yağ kullanmıyorum) Hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar kavurup soğanları ilave ettim.Soğan da kavrulunca bulguru katıp biraz kavurdum.Tuzunu kattım.Suyunu ilave ettim (Bulguru bir parmak geçecek şekilde).Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca en küçük ocağın kısığına aldım.Pişmeye yakın kemiklerinden ayırıp küçük küçük parçaladığım tavak etlerini pilavın üzerine yaydım.
Suyu bitince ocağı kapatıp üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatıp demlenmeye aldım.
Güzel oldu.Özel bir tarif değil, sadece bir fikir...
Afiyet olsun...
bizim evdede prinç pilavı nerdeyse hiç pişmez onun yerine bol bol bulgur pilavı yaparım..patlıcan ve tavukla birlikte nefis bir lezzet olduğuna eminim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil