Nerdeyse yirmi yıldır kullandığım bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle.
Bu tarif bizim evde çok rağbet görür. Misafirlerimden de övgü alır. Belki siz de denemek istersiniz...
Malzemeler:
Hamur için;
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı çiçekyağı
4,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı çiçekyağı
4,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için;
2 su bardağı süt
2 çay bardağışeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Önce yumurta ve şeker, mikser yardımıyla iyice çırpılacak.
Yumurta kabardıktan sonra yağ ve yoğurt katılarak çırpılacak
En son kuru malzemeler birlikte elenerek katılacak.
Hamur yuvarlak bir kalıba dökülerek 170-180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişecek.Bu süreyi ve ısıyı kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.Kek hafifçe pembeleşmeli...
Kek fırındayken bir taraftan da kremayı pişirmeliyiz.Bunun için bütün malzemeyi tencereye koyup soğukken bir çırpma teliyle iyice karıştırdıktan sonra ateşe koyup topaklanmaması için karıştırarak pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra soğuması beklenecek.İkiye bölünerek arasına kremanın tamamı dökülecek.Üzerine bolca pudra şekeri dökülerek servis edilecek.
2 çay bardağışeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Önce yumurta ve şeker, mikser yardımıyla iyice çırpılacak.
Yumurta kabardıktan sonra yağ ve yoğurt katılarak çırpılacak
En son kuru malzemeler birlikte elenerek katılacak.
Hamur yuvarlak bir kalıba dökülerek 170-180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişecek.Bu süreyi ve ısıyı kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.Kek hafifçe pembeleşmeli...
Kek fırındayken bir taraftan da kremayı pişirmeliyiz.Bunun için bütün malzemeyi tencereye koyup soğukken bir çırpma teliyle iyice karıştırdıktan sonra ateşe koyup topaklanmaması için karıştırarak pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra soğuması beklenecek.İkiye bölünerek arasına kremanın tamamı dökülecek.Üzerine bolca pudra şekeri dökülerek servis edilecek.
Afiyet olsun...
evet canım çok eski bir tarif ama hep güncel benim gençliğimde vardı bende geçenlerde yaptım halen sevilerek yeniliyor çok güzel olmuş elin dert görmesin canım
YanıtlaSilenfes görünüyor..takipteyim..bana da beklerim..sevgiler...
YanıtlaSil