23 Ocak 2013 Çarşamba

Kandil Simidi

Bugün Mevlid Kandili.Öncelikle hepinizin kandiliniz mübaret olsun.Bu vesileyle sizlerle "kandil simidi" tarifini paylaşmak istedim.
Malum, kandillerde yapacağımız ibadetler ve edeceğimiz duaların yanısıra özellikle büyüklere yaptığımız ziyaretler kandillerin vazgeçilmezidir.Bu ziyaretler sırasında kandil simidi götürmek de bir başka vazgeçilmezdir.Ben hazırlığımı bu akşamdan yaptım.Darısı başınıza.Haydi kolay gelsin.

Malzemeler
250gr.margarin(Ben genelde tereyağını veya karışık kullanmayı seviyorum)
4çorba kaşığı yoğurt
1kahve fincanı zeytinyağı
1çorba kaşığı mahlep
2kahve kaşığı tuz
1,5kahve kaşığıkabartma tozu
1yumurta(sarısı hamuruna,beyazı üzerine)
aldığı kadar un
50gr susam(üzeri için)
Hazırlanışı
Margarin(oda sıcaklığında),zeytinyağı,yoğurt,mahlep,tuz,kabartma tozu,yumurta sarısı bir kaba konulup karıştırılır.Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yumurta(veya ceviz) büyüklüğünde parçalara ayrılıp simitler yapılır.Önceyumurta akına sonra susama batırılarak tepsiye dizilir.
Orta hararetli fırında(170 derecede)Pişirilir.(çok kızarması beklenmeyecek.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Çok beğendim . Dediğiniz tarifi uygulayıp pişirdim ve çok güzel oldu . Afiyetle yedik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim.Afiyet olsun.Size damla çikolatalı kurabiyeyi de öneririm.Mutlaka denemelisiniz.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık harika görünüyorlar :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...