Buram buram ter döktüğümüz bu sıcak yaz gününde "kış hazırlıkları" sözü tuhaf görünüyor olabilir ama bu sıcaklarda çalışırsak kışın rahat edeceğiz.
Bugün gördüğünüz gibi menemenlik hazırladım.İlk kez geçen yıl yapmıştım.Daha doğrusu sevgili komşum "Asuman" ile yapmıştık.Benim ayağım alçıdaydı.Sağ olsun,ben yardım ettim, o yaptı.(Kim demiş komşuluk öldü diye...)
Geçen yıl kış aylarında mis gibi mevsim sebzesinden yapılmış menemeni yemek çok hoşumuza gitti.Artık domatesin, biberin mevsimi kalmamış olsa da bizim evimize mevsimsiz hiçbir sebze meyve girmez. Onun için de yazın yapabildiğim kadar bu tür hazırlıklar yapıyorum.Yavaş yavaş, ağır ağır yapıyorum, beni yormuyor.
Biberlerimin biraz fazla olduğunu görünce bir küçük kavanoz da biber kavurması yaptım.
Sırada domates suları ve salça var. Onlar için de ayın 15'inden sonra harekete geçeceğim.Çünkü domateslerin en olgun ve dolayısıyla salça için en uygun olduğu dönem 15 ağustos- 15 eylül arasıdır..
Allah sağlıkla yemeyi kısmet eder inşallah...
benimde menemenliklere bir el atmam gerekiyor kışın tüketmesi ne güzel oluyor ama şu ara çok sıcak dıye elim birtürlü gitmiyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHaklısınız,sıcakta zor oluyor ama azar azar yapınca çok sorun olmuyor...
SilEllerinize sağlık.Kışın ne lezzetli olur onları yemek...
YanıtlaSilHaklısınız,gerçekten öyle oluyor.İşte o zaman çekilen bütün zahmetlere değiyor...
SilAfiyet şeker olsun. Böyle hazırlıkları görünce çok imreniyorum. Mutlaka ben de deneyeceğim. Dondurucu için poşetlerin içine fasulye ve domates karışımı yapmışlığım var ama konserve şeklinde hiç denemedim.
YanıtlaSilteşekkür ederim.Dondurucu fazla bir şey almıyor.bu şekilde hem daha çok şey hazırlanabiliyor hem de dondurucunun kokusu bunda olmuyor.Denemelisiniz...
YanıtlaSilNasıl yapıyorsunuz tarif edebilir misiniz? Ben yeni anneyim bu yıl ilk defa böyle şeyler yapıcam..paylaşırsanız sevinirim..
YanıtlaSilÖnümüzdeki günlerde tekrar yapacağım.O zaman ayrıntılı fotoğraflarla anlatırım.
Sil