Ramazanın olmazsa olmazı "Güllaç"
Akşama ne tatlısı yapsam,diye düşünürken güllaç paketinde kalan dört yaprak güllaç geldi aklıma.Sadece onları yapsam yetmeyecek yapmasam ziyan olacak."En iyisi bizim evde her zaman kabul gören sütlü tatlılardan biriyle buluşturayım bunları." dedim.
Önce muhallebiyi hazırladım.O soğurken Güllacın iki yaprağını tepsiye döşedim.Muhallebiyi üzerine yaydım.Onun üzerine öğütülmüş antep fıstığı yaydım.Tekrar iki yaprak güllacı döşedim ve yine üzerine fıstık serperek süsledim.
Soğuyunca buzdolabına kaldırdım.Servis için çıkardığınızda sütünü tamamen çekmiş oluyor.O zaman üzerin biraz soğuk süt gezdiriyorum, daha güzel oluyor.
Afiyet olsun...
sütlü tatlılardan yanayım eline sağlık canım
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilBlogunuzu yeni kesfedip hemen takibe aldim:)
Sizide benimkine beklerim.
http://komirra.blogspot.com
Bloğuma hoşgeldiniz...
Sil