Her evde pişer mercimek çorbası...Ve her evde ayrı bir lezzet katılır...
Atalarımız ne güzel söylemiş "Her even soğan doğrayışı ayrıdır." diye... Dolayısıyla mercimek çorbaları da kimbilir kaç çeşit yapılır...
Ben bu defa okuduğum bir yemek kitabındaki gibi yaptım.Sonuç bütün ev halkı tarafından beğenildi.Şöyle yaptım:
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğüm mercimekleri de ilave ederek biraz kavurdum.Sonra suyunu (Et suyu veya tavuksuyu varsa daha iyi olur ama şart dağil tabi) ilave ederek mercimekler yumuşayıncaya dek pişirdim.(Bu arada gaz yapmasını önlemek amacıyla az kimyon kattım.) Pişen malzemeyi blendırdan geçirdim.İstenirse süzgeçten de geçirilebilir.Tuzunu,karabiberini ekledim.Bir de farklı olarak az miktarda zerdeçal kattım.
Sonuç süperdi.
Tavsiye ederim, deneyin...
Afiyet olsun...
Elinize sağlık çok güzel görünüyor..Soğanı ben genellikle ezogelin çorbasında kavururum,
YanıtlaSilmercimek çorbasında da deneyeceğim...Sevgiler:)
Teşekkür ederim.Biz böyle de çok beğendik,bakalım siz de beğenecek misiniz...sevgiler...
Silmercimek çorbası vazgeçilmez çorbamdır çok severim zerdeçalda çok yakışmıştır eminim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Zerdeçalın yararlarını öğrendikten sonra vazgeçilmez baharatım oldu.Sevgiler...
Sil