27 Nisan 2012 Cuma

Kağıt Kebabı


Kağıt kebabı aslında birer kişilik ayrı ayrı kağıtlara yapılır.Ama serviste zor oluyor bence.Tabağa kağıdıyla kebabı koyunca yanına isteyenler için pilav koymaya yer kalmıyor.Üstelik de tabakta kağıtlı bir görünümü ben sevmiyorum.Onun için de Tek parça halinde büyük bir parça hazırlıyorum ve tabaklara servis ediyorum.
Malzemeler: 750 gr. kuşbaşı dana (Koyun etiyle çok güzel olur ama sağlığına dokunmayanlar tercih edebilir.)
                   1 adet patates, (küçük doğranmış)
                   1 adet büyük veya 2 adet orta boy havuç,(küçük doğranmış)
                   1kg bezelye içi  (bir küçük kase eksik)
                   Yağ miktarı ve çeşidi isteğe bağlı (Ben zeytinyağı tercih ediyorum ve çok az yağ kullanıyorum ama isterseniz katı yağ da kullanabilirsiniz.)
                    10-15 adet arpacık soğan
                   5-6 diş sarımsak
                    1 çorba kaşığı salça
                    250 gr. domates suyu veya 4-5 adet domates (küp doğranmış)
                   tuz,karabiber,kırmızı biber... 
                   Yağlı kağıt
Hazırlanışı:Öncelikle et alırken kasabınızdan emin olmalısınız.Kullanacağınız dana eti kesinlikle süt dana olmalı.Eğer olmazsa etiniz sebzelerle aynı zamanda pişmez ve emeğiniz boşa gider.Eğer etinizin iyi pişeceğinden emin değilseniz düdüklü tencere veya normal tencerede ön pişirme yapmalısınız.
 Etimizi karıştırma kabına koyup yağını,baharatını,tuzunu koyup karıştırıyoruz.
 Küçük doğranmış havuç ve patatesi,bezelyeyi,salçayı katıyoruz.
Ben, yazdan mevsim domateslerinden hazırladığım domates suyunu kullanıyorum.
Domatesi de etin üzerine katıp karıştırıyoruz.
Tepsiye yağlı pişirme kabını yayıyoruz.Üzerini kapatacak büyüklükte kesiyoruz.Hazırladığımız malzemeyi tepsiye,yağlı kağıdın üzerine yayıyoruz.
Yağlı kağıdı tepsinin üzerine doğry kapatarak kağıdın kenarlarını kıvırarak sıkı sıkı kapatıyoruz.
Kağıdın üzerine (yanmaması için) bir fırça yardımıyla yağlı su sürüyoruz. Önce 200 derece fırına (alt üst aynı anda yanacak) atıyoruz.Yemek kaynamaya başlayınca fırının derecesini 150'ye indiriyoruz ki ağır ağır pişsin.Uzunsürede pişiyor.Bir saat sürebilir.45 dakika olunca(kaynamadan itibaren) kağıdın arasından küçücük açtırıpetinden alarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve pişince tepsinin üzerindeki kağıdı kesip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. ooh ooh afiyetle yiyin :(((
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık nefis bir kebap
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. öğretmenim sizi tanıdım günden beri farklı olduğunuz hissediyordum ama inanın bu kadarını beklemiyordum.emekli olduktan sonra yaptıklarınızı ve ürettiklerinizi inanın bi hayranlıkla takip ediyorum.sizi gerçekten sevgi ve saygılarımla tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...