1 Ağustos 2012 Çarşamba

Tavuksuyu Çorba

Tavuksuyu çorbanın pek çok yapılış şekli var.Ben özellikle oğlumun sevdiği şekilde yaptım bu akşam.
2 adet tavuk kalça (kemikli ve derili)yı tuz ve tane karabiberle düdüklü tencerede kaynattım.Bir süzgeç yardımıyla süzerek suyunu aldım.
Tencereye aldığım tavuksuyunu kaynatıp arpa şekriye kattım.Göz kararınca kattım ama şehriyesinin oldukça bol olması gerekiyor.(Çünkü terbiye yapılmadığı için çok sulu olursa iyi olmaz.)Diğer tarafta tavuk etlerini deri ve kemiğinden ayırarak küçük küçük parçalıyorum.Etler zaten pişmiş olduğu için şehriyeler pişince ilave ediyorum.Tuzunu kontrol ediyorum.
Limon ve karabiberle servis yapıyorum.
Tavsiye ederim.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. bol karabiberli ekşili ekşili çok severim tavuk suyu corbasını ellerinize sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...