28 Kasım 2012 Çarşamba

Çiçekli Kekpops

Cumartesi akşamı sevgili yeğenim ve çok sevdiğim eşinin davetlisiydik.Sevgili Şeyma şahane bir masa hazırlamıştı.(Malesef fotoğraf çekemedim) Herşey çok lezzetliydi.
Tabii giderken birşey götürmek istedim.Aslında görgü kuralları gereği yemek davetine giderken yiyecek götürmemek gerekir (Karşılıklı samimiyet gereği görev dağılımı yapıldığı durumlar haricinde). Bu çok mantıklı bir kural çünkü misafir çağıran kişi konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için emek veriyor.Her çeşit hazırlığını da yapıyor.Siz tutup yiyecek götürdüğünüzde ev sahibinin hazırlığını gölgeleyebilirsiniz;veya şu anlama da gelebilir "ben senden daha güzelini yaparım,senin yaptıklarını beğenmezsem kendi pişirdiğimi yerim..." Bu emeğe saygısızlıktır bence.
Kekpopslar  "saksıda çiçek" formunda olduğundan ve daha önce aramızda kekpops bahsi geçtiğinden üstelik yemeği gölgeleyecek bir unsur olmadığını düşündüğümden bu hediyeyi götürmekte bir sakınca görmedim. 
Çok güzel bir gece geçirdik lezzetli yemek ve tatlılar dışında "tabu"oyununda çocuklarla birlikte çocuklar gibi eğlendik. Sayelerinde geçirdiğimiz harika gece için  Sevgili Şeyma ve Ergin'e çok teşekkür ediyorum. 
 Kekpopları keki ufaladıktan sonra içine kırık fındık ve çikolatalı ganaj katarak şekillendirdim.çubuklarını takıp benmaride erittiğim çikolataya buladım.Turuncu olanları ise gıda boyasıyla renklendirdiğim fondan ile kapladım.




4 yorum:

  1. Çok şirinler, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tadları da harikaydı:)) ertesi günde şeker komasına girecektik, bağımlılık yapıyor gidip gelip yedik. Ellerine sağlık yücel teyzeciğim. Sizlerle olmak gerçekten çok güzeldi en kısa zamanda tekrar edelim:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...