17 Aralık 2012 Pazartesi

Yufka Çanağında Sucuklu Yumurta


 Hafta sonu kalabalık kahvaltı sofralarında hem şık sunumu hem de servis pratikliği açısından tavsiye edeceğim bir çeşit.
Sucuğu sevsek de hafta içi pek yiyemiyoruz.hafta sonu sucuklu yumurta ise kalabalık sofrada servisi zor bir çeşit.Bu sebeplerden ben "yufka çanağında sucuklu yumurta yapmakta buldum çözümü"Çok beğenilince sizlerle de paylaşmak istedim.
Bir yufkayı yayıp ertilmiş tereyağla (bir fırça yardımıyla) yağlıyorum.İkinci yufkayı onun üzerine seriyorum.Kalıbıma uygun büyüklükteki yuvarlak bir kalıpla (bir tabak veya tas olabilir) yufkayı kesiyorum ve kestiğim parçaları fotoğrafta görüldüğü şekilde yerleştiriyorum.(Kalıbı da tereyağla yağlıyorum)Fırında kızartıyorum.
 Önceden küçük doğrayıp pişirdiğim sucukları bu yufka kaplarına koyup üzerlerine yumurta kırıyorum ve fırında yumurtalar   kayısı  pişene kadar tutuyorum.
Yumurtalar pişince fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri koyarak (Dilim olarak da koyabilirsiniz rende olarak da) tekrar fırınlıyorum.Kaşarlar eriyince sıcak sıcak servis yapıyorum.(Yufka kaplarınızı önceden de hazır edebilirsiniz)
Diğer aşamaları fotoğraflayamadım.(Doğum günü pastasını yetiştirme telaşındaydım).Ayrıntılı anlatmaya çalıştım.Umarım anlaşılmıştır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Çok değişik ve çok güzel olmuş..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. nası da uğraştırmıştır seni bu minik şeyler ama değmiş elin dert görmesin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...