30 Ağustos 2012 Perşembe

Eminönü Maceramız

 Emimönü'ne gidip mısır çarşısı,Mahmutpaşa,ne varsa dolaşıp (hepsini bir güne sığdırmak mümkün değil tabiki) yeni malzemeleri görmeye ve ihtiyacım olanları almaya bayılıyorum.
Bugün de Eminönü'ndeydik.Üç sebepten oradaydık;1-eşime ve oğluma iç çamaşırı almak,2-gıda boyası ve şeker hamuru almak,3-Bebek için hastane odasına süsler almak.
     Sabah 9:30'da oradaydık.Önce bebek için alacaklarımıza baktık.Dükkanlar o saatte çok tenhaydı, rahat rahat gezdik ama biraz hayal kırıklığına uğradık doğrusu.Çünkü herşeyi o kadar özensiz yapmışlar ki insan almak için içine sinen birşey bulamıyor.Örneğin bir ürünü mavi çalışmışlar ama üzerinde birbirinden alakasız, uyumsuz, envayi çeşit mavi var.Zaten bütün dükkanları dolaşmanıza da gerek yok Hepsinde olan genelde aynı çeşitler.Birkaçında daha güzel bir-iki çeşit var.Fiyatları da sözleşmişler zaten, hep aynı söylüyorlar.Onun için çok gezmenize gerek yok.Kuru kahveci Mehmet Efendi'nin buram buram kokusunu yaydığı sokağa girin,sokak boyunca ilerleyin.Bütün çeşitler burada.Sokağın sonuna doğru sağ taraftaki dükkanın çeşitleri daha düzgün ve temiz gibi geldi bize.İhtiyaçların birini oradan birini buradan toparladık çok şükür.
     Sıra geldi şeker boyasına.Bu işe yeni başladığımda ürünler hakkında fazla bilgim de yokken Besan'dan alışveriş yapmıştım.Çeşidi bol.Yalnız içerde öyle bir karmaşa var ki insanın başı dönüyor.Bir de artık ben Wilton markanın dışında şeker boyası almayı düşünmüyorum ve orada yok."Fo" marka var, o da fena değil ancak istediğim rengi yakalayamıyorum.Onun için artık malzemelerinin daha kaliteli olduğunu düşündüğüm "Coşan" dan alışveriş yapıyorum.Müşteriyle çok güzel ilgileniyorlar.Kadıköy'de de mağazaları var,fiyatlar aynı.Deneyin,kararı siz verin.Bu arada pasta malzemesi satan dükkanlarda Kurukahvecinin sokağında.
     Üçüncü olarak sıra çamaşır almaya geldi.Yıllardır bizim ailecek erkek çamaşırlarını aldığımız yere gittik."Baykar"...Bezciler Sokaktaki dükkana gitmek için Mısır Çarşısı'ndan çıktıktan sonra epeyce yukarı yürünüyor.Sorunca gösteriyorlar zaten.Ben daha önce Dagi'den aldığım çamaşırlarda sorun yaşadım,yıkadıkça çarpıldılar.Pijamalarında da aynı sorun oldu üstelik.Ama yıllardır bu markada hiçbir sorun yaşamıyorum.Yalnız erkek çamaşırlarını tavsiye ediyorum.Bayan atletlerini ilk kez aldım,kullandıktan sonra söyleyebilirim.Düzine almanız gerekmiyor,altılı paket de veriyorlar.Yalnız kartla alacak olursanız fark oluyor.Peşin almak gerekiyor.
     Eğer siz de gitmek isterseniz aman ha geç gitmeyin.Saat 12:00'i geçti mi sokaklarda yürümek mümkün olmuyor.Benden söylemesi...
Not:Elimdeki onca yükle fotoğraf çekemediğim için internetten bulduklarımı koydum:((

6 yorum:

  1. oraya gittiğimde nereye bakıcağımı şaşırıyorum..encokta takıcıların olduğu bölümü seviyorum:)ama dediğiniz gibi erken saatte gitmek lazım:)

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'da en sevdiğim yerler:)))

    YanıtlaSil
  3. eminönünü gibisi varmı.
    güle güle kullanın aldıklarınızı
    bu arada kursada gitmişsiniz hayırlı olsun hoş olmuş kurabiyeleriniz ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...