8 Mart 2013 Cuma

Artık İsyan Ediyorum

Kızım küçükken ille de balık istiyorum diye tutturmuş, ne dediysem ikna edemediğim için fanusun içine bir süs balığı almıştım.Tabi kısa bir süre sonra beklenen son geldi ve balık öldü.O küçücük balık bir candı.Biz onu çöpe atamadık.Bahçede toprağa gömdük.Çünkü vicdanımız başka türlüsüne izin vermedi.
Dünden beri moralim çok bozuk. Müge Anlı'nın sürekli takipçisiyim.Uzunca bir süredir kayıp olarak aranan bir kadının, dünürü tarafından öldürülüp gölete atıldığı ortaya çıktı.Akşam vakti ise internette, iki yılı aşkın bir süredir akibeti araştırılan Sinem'in ölüsünün bulunduğu haberini okudum.Annesinin feryatları geldi gözümün önüne.İki yıldır kendi çabalarıyla çalmadığı kapı kalmadı,kızını ölü yada diri bulabilmek için çırpındı durdu."Öldürdüyseniz de ölüsünü verin, hiç değilse mezarı olur,gider dua ederim." dedi. Sonunda bir mezarı olacak; gencecik, yanlış arkadaşlarla yanlış kişilerle tanışmış, canilerin eline düşmüş, katledilmiş Sinem...
Annesinin sözleri ne kadar haklı...Kızlarımızı üniversiteye gönderemeyecek miyiz?Sokağa salamayacak mıyız?
Her yerde erkek nüfusun çoğunda olan ama küçük yerlerde insanlar birbirini daha iyi tanıdığı için olacak çabuk duyulan bazı gerçekler var. Okumak için gelen kızlara "av" gözüyle bakıyorlar.Tecrübesizliklerinden,çaresizliklerinden yararlanıp tuzağa düşürüyorlar.Sonra da kendi pisliklerini bildikleri için kendi kızları ve karılarına göz açtırmıyorlar ki aynı pisliğe onlar maruz kalmasın...Daha da kötüsü, bu kişiler etraflarında dindar,iyi aile babası biliniyorlar, ramazanda oruç tutuyorlar...
Düşündükçe midem bulanıyor...Ne oldu bize böyle?...Nereye gitti insanlığımız?
Töre cinayeti adı altında bir kadın cinayeti duymadığımız gün yok artık.
En dindarı yada medeni geçineninden bile "Bir küfür et oğlum da duysunlar" diyen, oğlunu erkek yetiştirmenin küfür öğretmekle olacağını zanneden, insanlıktan nasibini almamış babalar gördüm.O babalar önce şunu bilmelidirler ki; önemli olan erkek yada kadın olmaktan önce "insan" olmaktır.
İnsan olabildiğiniz zaman başkasının evladına da kendi evladınızmış gibi bakabilirsiniz, kötülük yapamazsınız. Bir balık ölüsünü bile çöpe atamıyorken bir insanı katledip kuytu köşeye atıveren canilerden Allah'ım hepimizi korusun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...