9 Nisan 2013 Salı

Beyaz çikolata kaplı pasta

 Yaptığım pastaları genellikle şeker hamuruyla kaplıyorum.(Kutlama için olanları) Ama uzun zamandır pastanelerde satılan etrafı sert çikolatayla kaplı pastalardan yapmayı istiyordum ve sonunda denedim, ve de başardım.
Malesef yapım aşamalarını fotoğraflayamadım.Bir sonrakinde fotoğraf da çeker paylaşırım inşallah.

Kısaca anlatacak olursam,istediğiniz bir pandispanya ve pasta kreması hazırlayabilirsiniz.Benimkinin tarifini vermiyorum çünkü o kadar gram gram bir tarif ki mutlaka mutfak tartınız falan olmalı...
Onlar bir kenarda hazır beklerken çikolatamızı benmaride eritiyoruz.Asetatı düzgün bir zemine yayıyoruz (Ben çikolata için satılan şerit şeklindeki asetatlardan kullandim ama siz yağlı kağıt falan da kullanabilirsiniz.
Desen yapmak için sütlü çikolatayı kaşıktan incecik gelişigüzel akıttım.Bu biraz sertleşince erimiş durumdaki beyaz çikolatayı onun üzerine asetatı tamamen kaplayacak şekilde yaydım,bulunduğu yerde akışkanlığı gidene kadar soğutup asetatla birlikte pasta çemberinin içine yerleştirip buzdolabında donana kadar beklettim ve kalıptan çıkarmadan bir sıra pasta bir krema olarak kat kat yerleştirip üzerini süsledim.

Pastacılar bunun pratik yolunu biliyordur ve kurslarda da eminim daha pratik yolları anlatılıyordur ama gidecek zamanım yok.

Sonuçtan memnun kaldım.Bence oldu.Siz de deneyebilirsiniz...

4 yorum:

  1. çok başarılı görünüyor.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok süper olmuş . Eminim göründüğü kadar lezzetliydi . Peki çok merak ettim , pasta da mı yemiyek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten lezzetliydi.Yeyin tabi, niye yemiyeceksiniz ki...Ama adınız yok,dolayısıyla sizi tanımıyorum ve pastaneden istediğiniz pastayı sağlığınız elverdiği ölçüde yiyebilirsiniz bence...(Merak ettiğiniz için söyledim...)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...