14 Ağustos 2013 Çarşamba

Çökertme Kebabı

Malzemeler:
1/2 kg. parça dana antrikot veya bofile
4 adet kızartmalık orta boy patates 
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı salça
3 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ

 Hazırlanışı:
Etleri şerit halinde doğrayın.
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve etleri içine atarak  kavurun.
Etler yumuşayınca tuzunu ekleyip tencerenin altını kapatın.
 Bu arada patatesleri soyun , kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
Doğradığınız  patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve pecete ile kurulayın.
Daha sonra  patatesleri sıvı yağda  kızartın.
Sarmısakları soyun ve dövün.
Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Domatesi rendeleyin.
Zeytinyağında çevirin.
İki tatlı kaşığı salçayı da ekleyin.
Bir taşım çevirin.(İsterseniz sarımsak ve nane de ekleyebilirsiniz)
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın.
Üstüne yoğurdu,onun üstüne de eti yerleştirin.



Tavsiye ederim...
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. NEFIS GORUNUYOR...ELLERİNIZE SAGLIK...BU ARADA GECMİŞ OLSUN:)SEVGİLER.ZEYNEP

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...