30 Ocak 2012 Pazartesi

Damla Çikolatalı Kurabiye



Bugün sizlerle "Damla Çikolatalı Kurabiye" tarifini paylaşacağım.Derya'nın Dünyası sağolsun, programdan çok şey öğreniyoruz.Bu tarifi de programa konuk olan Berna Gülşen Hanım vermişti.Kendileri çok teşekkür ediyorum.Denemek bugüne kısmetmiş.
Malzemeler:
165gr. margarin
165gr. tereyağı
225gr. esmer şeker
225gr. toz şeker
1çay kaşığı vanilya özütü (Ben 1paket vanilya kullandım)
1paket kabartma tozu
1yumurta(orta oy)
250gr. damla çikolata
Hazırlanışı:
Oda ısısındaki tereyağı ve margarinin üzerine esmer şeker ve toz şeker konarak mikserle çırpılacak.
Krema kıvamına gelecek.
Kabartma tozu,un,yumurta,vanilya,bir tutam tuz karıştırılacak.
Damla çikolata ilave edilecek.
Hamur biraz sertleşene kadar buzdolabında bekletilecek.
Pişirme kağıdı yayılan tepsinin üzerine şekillendirmeden gelişigüzel parçalar halinde konulacak.(hamur pişerken yayılacağı için zaten şekli bozulacak.Kaşık veya dondurma kaşığı ile de koyabilirsiniz.)Tepsiye oldukça aralıklı yerleştirmelisiniz.Çünkü yapışabilirler. 170 derece ısıtılmış fırında 10-11 dakika pişirilecek.(Kesinlikle 11 dakika olmayacak)Süre dolar dolmaz fırından çıkarılacak.Çıktığında çok yumuşak olacak.
Tepsiden almak için biraz soğuması beklenecek


Hamurun hepsini hemen pişirmeyebilirsiniz.Berna Hanım, kurabiyelerin 2 hafta bayatlamadan kalabildiğini;hamurun ise pişmeden buzdolabında 1 hafta bekleyebildiğini söyledi.
Denemenizi tavsiye ederim.Görüntüsünün iştah kabartıcılığı kadar lezzetli ve çok da kolay.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...