27 Ocak 2012 Cuma

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası
Malzemeler:
2dilim kuzu gerdan,6çorba kaşığı yoğurt, 1yumurta,3çorba kaşığı un,2 litre su
Üzerine:
1çorba kaşığı tereyağı,kırmızı toz biber
Sosu için:
2-3 diş sarımsak,sirke
Hazırlanışı:
Önce kuzu gerdanları iyice yıkayıp bir süre de suda beklettikten sonra 2litre suda etleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.(İçine 4-5 adet tane karabiber ve tuz katıyoruz.İstenirse soğan,havuç,defne yaprağı...konabilir.)
Elde ettiğimiz et suyunu bir süzgeç yardımıyla çorbayı pişireceğimiz tencereye süzüyoruz.Etleri kemiklerinden güzelce ayıklayarak küçük küçük et suyunun içine katıyoruz.
Diğer tarafta bir kasenin içinde yoğurt,yumurta ve unu çırpma teli yerdımıyla pütürsüz bir doku elde edinceye kadar çırpıyoruz.
Yumurtanın kesilmemesi için tenceredeki sıcak etsuyundan 1kepçe alıp karıştırarak ağır ağır bu karışıma ilave ediyoruz.
ETsuyunu bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıyoruz. Son olarak karışımı azar azar (Çırpma teliyle sürekli karıştırarak) tenceredeki et suyuna ilave ediyoruz.bir taşım kaynatıp ateşi kapatıyoruz.
Diğer trafta çorbanın sosu için sarımsakları ezip sirke ile karıştırarak hazır ediyoruz.(Bu arada tupperware sarımsak ezicinin yardımlarını göz ardı etmeyelim)

     


 Tereyağını tavada kızdırıp toz biberi ilave ediyoruz.
 Çorbanın tuzunu kontrol ediyoruz.Biberli yağı isteğe göre servis sırada tabaklara da koyabiliriz.doğrudan tencereye boşaltarak servis de yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...