En çok sevdiğim çorbalardandır, kremalı çorba.Ama asla hazırını alıp pişirmem.Bu tarifi, "sana mutfağı" kitabından öğrenmiştim.Genelde bütün tariflerini sevdiğim bir kaynaktır.Yalnız ben çok teferruatlı tariflerden hoşlanmıyorum.Kaynak tarif böyle olsa da ben onu bir şekilde pratikleştiriyorum.Bu tarifte de öyle yaptım.
Malzemeler:4yemek kaşığı yağ(Ben tereyağı ve zeytinyağını karıştırıyorum ama istediğiniz yağı kullanabilirsiniz)8 çorba kaşığı un
6 su bardağıtavuk suyu
1 kase küçük doğranmış,haşlanmış tavuk eti
100 ml krema
tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Yağ eritildikten sonra un kumlu bir doku oluşturup hafifçe kahverengileşinceye kadar kavrulur ve ateşten alınarak bir kenarda soğumaya bırakılır.Tarifte tavuksuyu tencerede kaynatılır,meyanenin bulunduğu tencere ateşe konularak tavuk suyu tel ile karıştırılarak meyaneye yedirilir diyor ama ben,tavuk suyunu yeni hazırladıysam,henüz tenceredeyse böyle yapııyorum.Eğer tavuk suyunu bir gün önceden hazırlayıp saklama kabında dolaba kaldırmışsam soğuyan una karıştırma teli ile soğukken karıştırıyorum.Karışım biraz sıvı hal alınca ateşe koyup bir yandan karıştırıp diğer yandan tavuksuyunu ilave etmeye devam ediyorum.Tuzunu,biberini ilave edip tel ile karıştırmaya devam ederek kaynatıyoruz.Ateşi kısarak kremasını karıştırıyoruz.Tavuk etlerini de ekleyerek ateşi kapatıyoruz.
Afiyet olsun....
ellerinize sağlık . çok güzel olmuş yücel hanım .
YanıtlaSilnefis görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim:) teşekkürler.
YanıtlaSil