4 Mart 2012 Pazar

Milföy Kapta Sebzeli Et Sote


Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
500gr kuşbaşı dana ei
8-10adet arpacık soğan
5-6diş sarımsak
1adet havuç
1adet(küçük)patates
1 çay bardağı kadar bezelye
200gr (yazdan hazırlanmış)domates suyu(konkase)
200gr kaşar peyniri
zeytinyağı,tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon,
Hazırlanışı:
milföy hamurlar merdane yardımıyla açılarak biraz büyütülür.
 Cup cake tepsisine (kendinden çukur yerleri olan tepsi)yerleştirilir.Kabarmaması için çatalla çeşitli yerlerinden delinir.170 derecede fırında kızartılır.
 Diğer tarafta et,baharatlar zeytinyağı(Ben herşeyde zeytinyağı kullanıyorum.Siz isterseniz farklı bir yağ da kullanabilirsiniz.),domates suyunu düdüklü tencereye koyarak ön pişirme yapıyorum.Süre vermiyorum etinize göre ayarlamalısınız.Daha sonra etimin piştiğinden emin oluncadiğer bütün malzemeyi de katarak düdüklü tencerede 1.kademede 5dakika pişiriyorum.Pişen sebzeli etimizi milföy kaplara yerleştiriyorum.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup hazır ediyorum.Sıcak servis edebilmek için yemeğe oturmadan 10 dakika önce fırına koyuyorum.Zaten malzemeler pişmiş durumda olduğu için kaşar eriyip kızarana kadar fırında tutup çıkarınca isteğe göre üzerine dere otu ile servis ediyorum
Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. ne güzel bir tarif, eminim lezzetlidir. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gorunusu mukemmel olmus
      ellerinize saglik
      sevgilerimi yolluyorum

      Sil
  2. nasılda lezzetli görünüyorrrr, açıktım şimdi bu güzellikleri görünce, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. teyzecim çok güzel gözüküyorlar mmm!

    YanıtlaSil
  4. Sağol canım,gelin, size de yapayım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...