Kış aylarının en vazgeçilmez yemeklerinden biri de "Etli Nohut" yemeğidir bana göre.Sizin yada ev halkından birinin canı hele ki bu karlı,soğuk kış günlerinden birinde muhakkak bu yemeği ister.Ancak yemeğin en zor tarafı canınız istediği anda pişirememenizdir.Çünkü önce ıslatıp bekletmeniz,haşlamanız gerekir.Dolayısıyla bütün bunları yapıp yemeği ancak ertesi gün pişirip yiyebilirsiniz.Ama benhiç beklemiyorum.Canımız istediği anda pişirip bir sonraki öğünde yiyebiliyoruz.Nasıl mı?
Ben yıllardan beri nohudun 1-2 kilosunu birden haşlarım.Haşladığım nohutları birer yemeklik bölerek buzdolabı poşetlerine veya "Tupperware"in Antartika serisine koyarak buzdolabının dondurucu kısmında saklarım.
İşte böylece istediğimiz anda pişirip yiyebiliriz.Size de öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder