25 Şubat 2012 Cumartesi

Tahinli Kurabiye

 Yolunuz Güre'ye düşer mi bilmem?(Ben üç yıldır gidemiyorum.)Eğer gidecek olursanız Altınoluktan Akçay'a giderken Güre'deki ışıklarda durduğunuzda başınızı hemen sağ tarafa çevirin.Orada köşede bir ekmek fırını (ki ekmekleri çok güzeldir) ve onun yanında bir pastane göreceksiniz.(Gidemediğimiz sürede kapanmadıysa tabi)Duruyorsa muhakkak uğrayın birer tost yeyin ve de daha önemlisi harika kurabiyelerinden yeyin.Özellikle de "tahinli kurabiye"lerinden.Ve lütfen benim yerime de yeyin.
 Son günlerde sadece Güre'yi değil oradaki herşeyi de özler oldum.Geçen gün aklıma düşünce birden canım "tahinli kurabiye" istedi.Oradaki kadar lezzetli yapabilir miyim acaba diye tereddüt etsem de kolları sıvadım.
Oradakinin tadı biraz da Kaz Dağlarının havasıyla güzelleşiyor galiba.Ama inanın benimkiler de en az oradakiler kadar lezzetli oldu.
Malzemeler:
250gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
2,5su bardağı şeker
1yumurta
4su bardağı un
200gr tahin
vanilya,1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Toz şeker ve oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı mikserle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz.Bundan sonra diğer malzemelerin tamamını katarak ister elimizle istersek mikserin hamur karıştırma ucuyla karıştırıyoruz.Buzdolabında bir süre soğotup sertleşmesini bekledikten sonra tepsiye diziyoruz.(bir kaşık yardımıyla da yapabiliriz Tepsiye aralıklı olarak diziyoruz;çünkü kurabiyelerimiz daha çok bisküi tarzında oluyor fazlakabarmıyor ama yayılıyor.170 derecede ısıtılmış fırına atarak hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 10-15 dakika)pişiriyoruz.fırından çıkardığımızda yumuşakça oluyor, onun için tepsiden hemen almıyoruz Kurabiyelerimiz soğuyunca sertleşiyor ve nefis oluyor.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ne güzel çatlamış kurabiyeler bayıldım:)) Ellerinize sağlık:)) çok sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim.Lezzeti de çok güzel.Bir dahaki sefere Manisa'dan özel olarak gelmiş kara tahinle yapacağım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...